SOSYAL BİLİMLER ÖĞRENCİ BİLGİ ŞÖLENİ

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ
SOSYAL BİLİMLER ÖĞRENCİ BİLGİ ŞÖLENİ - 2022

Değerli öğrenciler;
Sizleri 4-8 Nisan 2022 tarihleri arasında, sosyal bilimler alanlarında yaptığınız / yapacağınız kuramsal ve uygulamalı çalışmaları hocalarınız ve öğrenci arkadaşlarınızla paylaşmaya davet ediyoruz.

Giresun Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi olarak, ilgili bölüm hocalarımızın rehberliğinde şu ana kadar sosyal bilimler bölümlerinde öğrencilerimize çok sayıda uygulamalı ve kuramsal çalışma yaptırılmıştır. Ancak alana katkı sağlayacak çok değerli görüş ve tespitleri içeren bu çalışmalar, birer belgeye dönüştürülmesine rağmen sadece arşivlerde yer alabilmiştir. Oysaki özellikle sosyal bilimler alanında yapılan çalışmalar arşivlenmek için değil hem alan hem de alan dışındaki bireylere çok önemli katkılar sağlamak adına paylaşıma sunulmalıdır.

Günümüz akademik dünyası giderek daha fazla alanlararası ilişki ve işbirliğine gereksinim duymakta ve ancak bütünleşik çalışmalarla insana / topluma / ülkeye / dünyaya yönelik çalışmalar başarılı olabilmektedir. Bunun en temel nedeni, herhangi bir çalışma yaparken konuları bir bütün olarak ele alma zorunluluğu ve resmin tümünü en ince ayrıntısına kadar görebilmenin getireceği geniş / kapsayıcı bakış açısının sunacağı sağlam bilimsel temele duyulan gereksinimdir. Bilimsel bütünlük ve tutarlı bakış açısının tümlenmesi ancak birbirini destekleyen, eksiklikleri gideren, yeni olanaklar ve ufuklar açabilen alanların birbirlerinin kuramlarından, bakış açılarından ve ürettikleri birikimlerden yararlanmakla olasıdır. Kısacası günümüz dünyası artık bilimsel herhangi bir alanın kendi içine kapandığı ve ayrı bir birim olarak varlığını, en azından bilimsel anlamda, sürdürmesinin imkansız olacağı ya da en azından modası geçmiş bir konuma düşeceği bir döngünün gerçekliğinde devinmektedir.

Bu olgular ışığında, Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde etkin öğrencisi bulunan sosyal bilimler alanındaki bölümlerin 3. ve 4. sınıf öğrencileri ile sınırlı olacak şekilde öğrencilerimizin bilgi birikimlerini, düşüncelerini, alanla ilgili çalışmalarını ve değerlendirmelerini paylaşmalarını sağlayacak bir çalışma tasarlamış bulunmaktayız. Öğrenci bilgi şöleni şeklinde düzenlenecek olan bu akademik etkinlikte İngiliz Dili ve Edebiyatı, Sosyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih ve Coğrafya bölümlerinin 3. ve 4. sınıf öğrencileri sunumlar yapabilecektir.

Bilgi şölenine katılacak öğrencilerimizin sunum özetleri, sempozyum özetler kitapçığında çevrimiçi olarak yayınlanacaktır.
  • Bilgi şölenine sadece Giresun Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Sosyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih ve Coğrafya bölümlerinde 3. ve 4. sınıfta etkin öğrencilik yapan lisans programı öğrencileri katılabilecektir.
  • Her bölümde, katılmayı düşünen öğrencilerle ilgilenecek ilgili / yetkili bir öğrenci olacaktır.
  • Katılacak öğrenciler, ilgili / yetkili öğrencinin paylaşacağı e-posta adresine sunmayı düşündükleri konuyla ilgili özeti kapsayan bir Word dosyası gönderecektir. Özette 12 Punto, kalın ve ilk harfleri büyük olacak şekilde bir başlık bulunmalıdır. Özet metni, başlık hariç, 200-250 sözcük arası olmalıdır. Özetin altında, konunun özünü anlatan en az 3 en fazla 5 anahtar sözcük belirlenmelidir. Yazı tipi Times New Roman olmalıdır. Sağ ve sol girintiler standart Word dosyası formatı olmalıdır. Herhangi bir paragraf girintisine yer verilmeyecektir.
  • Gönderilen özetler, teknik uygunluk açısından ilgili öğrenci tarafından incelendikten sonra koordinatör görevini yürütecek olan ilgili Araştırma Görevlisine bu dosyaları yönlendirecektir. Düzenleyici Arş. Gör. ise konulara göre bir sınıflandırma yaptıktan sonra, değerlendirme yapmaları için bilim kurulunda bulunan öğretim elemanlarına ilgili özet dosyalarını gönderecektir. Öğretim elemanları ise, kendilerine yönlendirilen özetleri inceleyip, öneri ve düzeltmeleri ile birlikte 2 gün içinde geri göndermelidir.
  • Bildirisi kabul edilen öğrenciler, düzenleme kurulunun belirleyeceği gün ve saatte bildirisini sözlü olarak sunmaya kendini hazırlamalıdır.
  • Bildiri sunumları sözlü şekilde yapılacaktır. Sunum süresi için öngörülen süre 10 dakikadır. Sunum yapacak öğrenciler Power Point, destekleyici görseller, videolar, afişler vb. malzeme kullanabilirler.
  • Panel düzeninde gerçekleştirilecek sunumlarda, oturum başkanlıklarını fakültemizin ilgili bölümlerindeki öğretim elemanları yapacaktır. Gruplar şeklinde yapılacak sunumların ardından soru-yanıt-yorum şeklinde bir tartışma bölümü de olacaktır.

Bilgi Şöleni Düzenleme Yeri: Giresun Üniversitesi / Fen-Edebiyat Fakültesi / Celâleddîn-i Rumi Amfi Salonu (Giriş Kat)
Bilgi Şöleni Dili: Türkçe
Bilgi Şöleni Bilim Kurulu:
  • Prof. Dr. Beyhan Kesik

Kübra Tüysüz

Son Başvuru Tarihi:
25 Mart 2022
Bilgi Şöleni Programının İlan Edilmesi:
27 Mart 2022
Bilgi Şöleni Tarihi: