3. İSTATİSTİK VE ESNEK HESAPLAMA ÇALIŞTAYI

01 Haziran 2018 Cuma

Üniversitelerarası İşbirliği Protokolü kapsamında Bölümümüz ve Bartın Üniversitesi Fen Fakültesi İstatistik Bölümünün katkılarıyla, 12 Mayıs 2018 tarihinde Bartın Üniversitesi Fen Fakültesinde 3. İstatistik ve Esnek Hesaplama Çalıştayı gerçekleştirilmiştir. Esnek hesaplama yöntemleri ile İstatistik bilimini birleştiren çalışmaların paylaşıldığı çalıştayda davetli konuşmacılar ve katılımcılar, Bartın Üniversitesi İstatistik Bölümü öğrencileri ile bir araya gelerek deneyimlerini aktarmışlardır. Üniversitemiz İstatistik ve Endüstri Mühendisliği bölümleri öğretim üyelerinden Doç. Dr. Eren BAŞ ve Doç. Dr. Özge CAĞCAĞ YOLCU 3. İstatistik ve Esnek Hesaplama Çalıştayı’na davetli konuşmacı olarak katılarak sunumlarını gerçekleştirmişlerdir. Ayrıca 3. İstatistik ve Esnek Hesaplama Çalıştayı’na Giresun Üniversitesi ve Bartın Üniversitesi öğretim üyelerinin yanı sıra Marmara Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Yakın Doğu Üniversitesi ve Kırklareli Üniversitesi öğretim üyeleri de iştirak etmişlerdir.

Giresun Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi ve Bartın Üniversitesi Fen Fakültesi arasında imzalanan protokolün ilk meyvesi olarak gerçekleştirilen 3. İstatistik ve Esnek Hesaplama Çalıştayı, Kurumumuzda yürütülen kalite süreci kapsamında dış paydaşlarla gerçekleştirilen işbirliklerine önemli katkı sağlamıştır.