Fakültemiz 2., 3. ve 4. Sınıf Öğrencileri İçin Pedagojik Formasyon Duyurusu

07 Şubat 2024 Çarşamba

Fakültemiz öğrencileri, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Döneminde arzu etmeleri hâlinde Pedagojik Formasyon derslerini seçmeli ders olarak aşağıdaki tabloda öngörüldüğü şekliyle alabileceklerdir. Buna göre;

a. IV. yarıyıl öğrencilerinin alacağı dersler:
                   Sınıf Yönetimi

b. VI. yarıyıl öğrencilerinin alacağı dersler:
                  Öğretim Teknolojileri

c. VIII. yarıyıl öğrencilerinin alacağı dersler:
                  Öğretim Teknolojileri
                  Öğretmenlik Uygulamaları

Öğrenciler, dersleri öğrenci bilgi sistemindeki seçmeli ders paketlerinden seçip diğer zorunlu bölüm dersleriyle birlikte danışman onayına göndereceklerdir. Danışman onayından sonra kayıtlanma kesinleşmiş olacaktır. “Öğrencilerin bir yarıyılda alabileceği ders veya uygulamaların AKTS kredilerinin toplam sayısı, kayıtlı oldukları öğretim programındaki yarıyıl başına ortalama AKTS kredisinin %50 (45 AKTS) fazlasını aşamaz. Mezun durumunda olan öğrencilerin bir yarıyılda alabileceği ders veya uygulamaların AKTS kredilerinin toplam sayısı, kayıtlı oldukları öğretim programındaki yarıyıl başına ortalama AKTS kredisinin %60 (48 AKTS) fazlasını aşamaz.”