2023-2024 Çift Anadal ve Yandal (ÇAP) Programı Başvuruları

03 Ekim 2023 Salı

1. Lisans eğitiminin üçüncü veya beşinci yarıyılı başında olmak,
  2. Bulunduğu döneme kadar lisans eğitimindeki tüm derslerden başarılı olmak,
  3. Çift anadal programına başvuru anında anadal diploma programındaki genel not ortalaması en az 100 üzerinden 74 veya 4.00 üzerinden 3.00 olmak ve anadal diploma programının ilgili sınıfında başarı sıralaması itibari ile en üst %20'sinde bulunmak,
  4. Yandal programına başvuru anında anadal diploma programındaki genel not ortalaması en az 100 üzerinden 67 veya 4.00 üzerinden 2.50 olmak,
  5. Üniversiteden ilişiği kesilmemiş olmak,
  6. Yükseköğretim Kurulu tarafından başarı sıralaması şartı getirilen programlarda açılan çift anadal programları için ilgili puan türünde başarı sıralaması şartını taşımak.
    1. Transkript (Not durumunu gösterir belge)
    2. Başvuru Formu
    3. ÖSYM Sonuç Belgesi(Başarı sıralaması şartı olan programlara yapılacak çift anadal başvuruları için)

BAŞVURU TARİHLERİ:
Başvuru Yeri                                 : Fen Edebiyat Fakültesi 2. Kat Öğrenci İşleri Bürosu
Başvuru Tarihi                               : 09-13 Ekim 2023
Başvuruların Değerlendirilmesi     : 16-17 Ekim 2023
Sonuçların İlanı                             : 18 Ekim 2023
Kesin Kayıtlar                               : 20 Ekim 2023

DEĞERLENDİRME:
Başvuran öğrencilerin seçimi ve yerleştirilmeleri ilgili Fakülte Yönetim Kurulunca kararlaştırılacaktır. Çift Ana Dal programlarına yerleştirilecek olan öğrenciler kendi lisans dalları dışında almaları gereken dersler ve diğer hususlar ile ilgili ayrıntılı bilgi için ilgili bölümlere müracaat edeceklerdir.

GENEL HUSUSLAR:
 - Öğrencinin kendi lisans eğitim-öğretimi ile çift ana dal lisans ve yan dal eğitim öğretiminin ayrılığı esastır.
 - Öğrencinin Çift Ana Dal programından mezun olabilmesi için Ana Dal programındaki genel not ortalamasının en az 4.00 üzerinden 2.72 olması gerekir. Tüm Çift Ana Dal öğrenimi süresince öğrencinin Ana Dal program genel not ortalaması bir defaya mahsus olmak üzere 4.00 üzerinden 2.50'ye kadar düşebilir. Ana Dal programı genel not ortalaması ikinci kez 4.00 üzerinden 2.50'nin Öğrencinin Yandal programına devam edebilmesi için Anadal programındaki genel not ortalamasının en az 4.00 üzerinden 2.29 olması gerekir. Bu şartı sağlayamayan öğrencinin yandal programından kaydı silinir. Öğrencinin başarılı olduğu ve anadal programına sayılmayan dersler, genel not ortalamasına dahil edilmeksizin transkript ve diploma ekinde yer alır.
- Kendi lisans programından mezuniyet hakkı elde eden ve çift ana dal lisans programını en az 2.50 ortalama ile tamamlayan öğrenciye ikinci bir ana dal lisans diploması verilir.
- Yandal programlarını tamamlayanlara eğitim aldıkları alanda sadece başarı belgesi (yandal sertifikası) düzenlenir. Bu belgeler diploma yerine geçmez.
- Anadal Lisans programından mezuniyet hakkını elde eden, fakat Çift Ana Dal lisans diploma programını bitiremeyen öğrencilerin öğrenim süresi en fazla iki yarıyıl, çift anadal diploma programlarının bulunduğu fakültenin yönetim kurulu kararıyla uzatılabilir.

2023-2024 Çift Anadal/Yandal Programları, Kontenjanları ve Koşulları İçin Tıklayınız.

Faks
E-Posta