2023 Yılı Mezun Öğrenciler İçin Pedagojik Formasyon Eğitim Duyurusu

21 Eylül 2023 Perşembe

Üniversitemizin 20 Eylül 2023 tarihli Senatosunda 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı mezunlarının (pedagojik formasyon derslerini veya bir bölümünü almış olmak kaydıyla), Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 02.01.2023 tarih ve 260 sayılı yazısının 10-c maddesi hükmü gereğince talep etmeleri hâlinde Mezunlar İçin Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına kayıtlarının yapılarak almaları gereken öğretmenlik uygulaması da dahil diğer derslerini 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı güz yarıyılında alabilmelerine; bu durumda olup da kayıt yaptıranların Mezunlar İçin Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına İlişkin Çerçeve Usul ve Esaslar'ın 11. maddesinde yer alan hususlara göre sertifika öğrenim ücretini ödemelerine (Ücret ödemelerinde sertifika programında alınacak dersler ve öğretmenlik uygulaması dikkate alınacaktır.), bu adayların başvurularının diğer adaylar için ayrılmış o an atamaya esas olan alan (branş) ve kontenjandan ayrı olarak değerlendirilmesine karar verilmiştir.